Nergens anders ter wereld wordt zo veel drop gegeten als in Nederland. Alle Nederlanders eten samen 32 miljoen kilo drop per jaar. Dat maakt drop het populairste snoepgoed in Nederland. Maar wat zit er eigenlijk in dit heerlijke snoepje en hoe wordt drop gemaakt? Lees verder en kom erachter!
De basis
De wortel van de zoethoutstruik vormt de basis van drop. Deze plant groeit in Spanje, Italië, Turkije en China. De wortels worden in stukken gesneden als de wortels klaar zijn om geoogst te worden. Daarna wordt het vuil verwijderd en in combinatie met water tot pulp gemaakt. Deze pulp wordt gefilterd, ingedikt en in blokken gegoten. De blokken drop die daaruit komen worden vervolgens gemengd met warm water, zodat het klaar is voor de volgende stap.
Het proces
Als de blokken drop gemengd zijn met water kunnen de rest van de ingrediënten erbij. De ingrediënten zijn afhankelijk van de smaak die het dropje moet krijgen. Als de nodige ingrediënten zijn toegevoegd is het tijd om de massa door de machine te pompen. Deze machine zorgt ervoor dat het drop in de goede malletjes terecht komen. De drop wordt vervolgens in de malletjes gedroogd. Daarna worden ze eruit gehaald, schoon geblazen en voorzien van een glans laag. Na het produceren van de dropjes worden ze ingepakt en klaar gemaakt voor transport.
Zoek jouw favoriete drop uit!
Heb je na het lezen van deze blog zin in drop? Neem dan een kijkje op de website van candyonline en bestel jouw favoriete dropjes! Ze hebben een enorm aanbod, van Engelse drop tot aan suikervrij drop. Het voordeel is dat ze de volgende dag bij jou aan de deur geleverd worden. Wil je meer informatie over een dropje? Neem dan contact op en laat je informeren!