Er is geen twijfel over mogelijk dat iedereen hetzelfde beeld voor zich krijgt wanneer een blobvis ter sprake komt. Een roze en glibberig dier met een hele grote neus en een pruillip. Een blobvis is vaak niet het dier die een prijs zou winnen voor zijn schoonheid en het is ook vaak het dier die je zou willen zien in de dierentuin. Toch blijkt een blobvis onder water er niet zo uit te zien. Lees vooral verder wanneer je erachter wil komen hoe het komt dat een blobvis onder water en anders uitziet dan een blobvis die zich op het land bevindt.
De blobvis, a.k.a Mr. Blobby
Tijdens een expeditie in het jaar 2003 heeft Kerryn Parkinson de blobvis gevonden aan de kust van Nieuw-Zeeland. Kerryn Parkinson heeft de gevonden blobvis de bijnaam ‘Mr. Blobby’ gegeven. Een van de meest bekende foto’s van de blobvis, is de foto waarop hij op een doek ligt en niet al te vrolijk kijkt. Niemand die het hem kwalijk kan nemen aangezien de blobvis van de zeebodem is gehaald en een parasiet aan zijn mond heeft hangen. Rond het jaar 2013 is de blobvis verkozen tot het lelijkste dier dat ooit heeft bestaan.
Mr. Blobby is nu te vinden in het ichthyologie museum in Australië waar je het ‘lelijkste dier ter wereld’ kan zien in al zijn glorie.
Blobvis gaat met de flow mee
Een blobvis onder water gaat met de stroming mee. Een blobvis heeft geen zwemblaas, terwijl bijna alle andere vissen dat wel hebben. Een zwemblaas zorgt ervoor dat vissen hun koers kunnen bepalen. Doordat een zwemblaas ontbreekt, kan een blobvis dus niet zijn koers bepalen. Hierdoor gaat de blobvis dus mee met de stroming. Een blobvis gaat dus letterlijk met de flow mee.
Heel af en toe zal de blobvis zijn mond open doen om voedsel binnen te krijgen, maar indien het voedsel zich te ver bevindt, zal hij geen moeite doen en afwachten tot de volgende maaltijd. Dat is ook waar hij bekend om staat, zijn luiheid.
De blobvis is geen gezelschap nodig
Een blobvis onder water heeft geen behoefte aan gezelschap. Wij mensen zullen dat misschien niet al te goed kunnen begrijpen aangezien wij over het algemeen redelijke sociale wezens zijn. Een blobvis onder water gaat pas op zoek naar gezelschap wanneer hij te lang alleen is en dus behoefte begint te krijgen aan gezelschap.
Je zult een blobvis, in tegenstelling tot andere vissen, dus altijd alleen zien rondzwemmen. Heel af en toe zul je de blobvis met andere blobvissen zien. Die kans is echter klein aangezien een blobvis zich niet snel alleen voelt en dus ook geen behoefte heeft aan het gezelschap van andere blobvissen.
De blobvis en liefde
Zoals je net hebt gelezen, mogen blobvissen graag alleen zijn en hebben zij absoluut geen behoefte aan gezelschap. Dit is echter een ander verhaal wanneer blobvissen in verwachting zijn. Wanneer een blobvis in verwachting is, zal die blobvis bij zijn of haar partner blijven totdat de eitjes zijn uitgekomen. Heel af en toe zullen de blobvissen op de eieren gaan liggen om ervoor te zorgen dat ze warm blijven en sneller uitkomen.
Dus, ondanks het feit dat blobvissen geen fan zijn van andere blobvissen, zullen zij door de liefde bij elkaar blijven. Het is nog niet duidelijk of de blobvissen na die tijd uit elkaar gaan of bij elkaar blijven totdat ze geen behoefte meer hebben aan gezelschap.
De voeding van een blobvis
Een blobvis vindt privacy erg belangrijk en daarom zullen wij ook niet heel erg veel te weten komen over de blobvis. Niemand weet wat een blobvis eet aangezien niemand dat ooit heeft gezien. Er wordt vanuit gegaan dat een blobvis wel voedsel binnenkrijgt aangezien zowel mensen als vissen komen te overlijden bij te weinig voedsel.
Mensen hebben wel veel staan speculeren over wat een blobvis eet. Zo wordt er vanuit gegaan dat een blobvis krabben, zee-egels en schaaldieren eet. Deze bevinden zich overal op de bodem wel en zijn gemakkelijk te pakken.
Wat een blobvis onder water eet, is dus de vraag, maar wie weet komen we er ooit achter.
De oorzaak van de blobvis zijn lelijkheid op land
Je hebt nu meer informatie over de blobvis, maar je wilt natuurlijk reden waarom de blobvis onder water mooi is, terwijl de blobvis op land juist niet zo mooi is. De blobvis onder water is mooi aangezien hij daar in zijn natuurlijke habitat is. Wanneer je de blobvis naar land haalt, is er sprake van minder druk. Door die vermindering van druk, verandert de blobvis naar die glibberige vis zoals je hem kent. Je zult een blobvis niet snel op land zien aangezien zij niet dichter dan 300 meter bij het wateroppervlak willen zijn. Hierdoor zul je ook niet snel een blobvis in al zijn glorie zien onder het water.